23.8.08

Elefanter!

Yes. Nu är båda grabbarnas elefanttröjor klara.Mönster: hm, minns bara att det är Ottobre i strl. 98 och 110 - samma mönster - en tröja med spindel på i original, mönstret använt utan ändringar men 110 behöver större halsringning om det blir nån mer
Tyg: behöver jag....äh, Jofotex elefanter såklart och så SoS muddväv på den gula tröjan och nån gammal ribb i rött på den bruna tröjan
Maskiner: overlocken och så CoverPron med kantbandsapparat till kantbanden och med fållvikare till fållarna. SoS-mudden var väldigt mycket lättare att få bra som kantband.
Övrigt: Jag har redan lyckats missfärga den bruna tröjan :( Tvättade den med det 'pippirandiga' tyget i inlägget nedan och nu är elefanterna aningen grålila (precis som om elefanter är vita i verkligheten *s*). Inte mycket mer än att det nog bara är jag som ser det men ändå sååååå grymt irriterande i första tvätten.

Kolla så bra elefanterna sitter på. Jag var lite orolig med tanke på allt man hört om Ottobres breda mönster men de här tröjorna blev perfekta. Det som blev lite fel är halsringning och ärmringning på storebrors gula. De blev liiiiite för tajta. (Storebrors tröja var inte färdig när denna bild togs. Han har dock också hemmasydd tröja på sig nämligen den här)

2 kommentarer:

Kånkarong sa...

Fint! Du verkar ha pli på Cover Pron ;)

beas barnslikheter sa...

Otroligt snyggt...mörkgrön av avundsjuka. Jag bara VILL ha en rejäl maskin så jag kan börja öva jag med.

Supersnyggt!