11.6.08

Klädd i UFO, prototyp och färdigt plagg
I brist på annat så tänkte jag visa upp lite gammalt.

Idag lyckades jag få dottern helt klädd i hemsytt. Inte riktigt färdigt hemsytt men iallafall.

Nertill på benen skymtar ni ett par prototypleggings. Förutom att vara prototyper så är de även prov på usel sömnadskonst samt att de också har nått UFO-status för länge sedan. Gjorda av en gammal t-shirt så hade de redan en kant fållad och denna kant fick vara kvar nere i benöppningen. Perfekt eftersom jag länge haft dålig tillgång på symaskin som gett nån vettig söm att fålla trikå med. Samtliga sömmar är sydda med overlocken - och med en kraftig och icke-trikå nål. Ni kan själva räkna ut hur sömmarna ser ut på nära håll......men under en klänning spelar ju inte det så stor roll. Överkanten då? Ja, klippt rakt av. Varken mudd eller resår eller nåt men byxorna är så tajta att de sitter uppe ändå :-) Det mest UFO-aktiga med dessa är väl egentligen att prototypmönstret som ju ändå funkade rätt väl är.....japp, troligen borttappat redan innan jag sytt riktiga leggings av det. Förvirrade mamman i ett nötskal.

Så till singoallan. Supermysig men även den med UFO-status. Varför? Jo, det var det där med fållar...... Den skall alltså fållas i nederkant. Så småningom. Hade det inte varit för att overlocksömmen i kanten börjat gå upp hade jag nog behållit det så för jag tycker det är ganska snyggt med den där vita kanten till det lila.
E-slöjd-tyger är det som fått tjänstgöra och i det här fallet hade jag trikånål. En för grov.....Så även den här har en del hål i sömmarna men inte alls lika illa som leggingsen.
Jag är lite småkär i tyget på ärmarna. Eller egentligen i stickvarianten för jag tror att jag gillar det i alla de färgkombinationer jag sett (samtliga med vita v). Har lite liggande av likadant brunt som jag får fundera ut nåt bra till.
Mönstret till denna har jag 'gjort' genom att rita av en singoalla från en butik med mycket randigt..... ;) Jag skall dock ändra lite till nästa. Klänningstyget skall få gå lite längre upp i ärmhålan och så kapar jag nog motsvarande på själva ärmen. Lite mer längd i klänningen tar jag nog gärna också.Mössan är också hemmasydd men den är redan sybloggad om. En sockertopp.


Svårt med färgåtergivning.....bilden på ärmen är nog den som återger färgerna bäst.

2 kommentarer:

fantasiflicka sa...

Sockerbiten är sjukt söt!
Vilken liten flisa!
:hjärtan:

Anonym sa...

Hon ser ut som en sockertopp hela hon! Jättesött!
/June på www.junebacken.se