11.3.08

Jag har sytt en väska minsann

Hörs det i rubriken att jag är lite stolt. Jomen visst är jag väl det. Den tråkiga i kråksången är att jag inte får behålla väskan. Det roliga är att jag får ge bort väskan. Den ingår i ett byte nämligen. Önskemålen för denna väska från blivande mottagare var "Inte korta remmar / rem. Gärna mönster. Alla färger utom blått." Jag tror att jag täck in det mesta :)

Jag har faktiskt aldrig sytt nån riktig väska tidigare och ändå bestämde jag mig för att göra den här med eget mönster. Lite vågat och det blev lite fel på några ställen men det var fixbart iaf.

Botten/sidplattan är stadgad med viledon från SoS och fodersidorna stadgade med lite halvstyvt vlieseline. Jag ville inte stadga yttersidorna för jag ville att de skulle se lite pösiga ut. Inuti är det öppna fickor på ena sidan och en blixtlåsficka på andra sidan.
Tygerna är dels en ylleväv i brunt som legat här hemma i många år, dels ett randigt tyg köpt på Åhlens för ett drygt år sen och sen är det beige och lila bomullsväv inuti. Dragkedjan inuti är nog en loppiskedja och den yttre köpt på Syfestivalen med denna väska i åtanke.

Axelremmen har tryckknappar för att kunna förlängas/kortas.

Såklart glömde jag av att sy fast min namnlapp men jag hittade ett smidigt sätt att fästa den ändå.


Alla delar ritade jag upp som mönster också så nu är planen att göra en till mig själv också. Jag trooooor att tygerna räcker till en till. Några små ändringar behövs för att jag inte skall behöva sy för hand på för många ställen.....eller köra sönder symaskinsnålar för att det blir för tjockt.

6 kommentarer:

mari78 sa...

Jättesnygg väska! Och definitivt smart lösning för bandet ;-) Blir nästan sugen på att sy mig en väska själv, men det projektet ligger långt fram i tiden ;-) har aldeles för fullt upp med att fylla på i barnens garderober.

GOBLIgobli sa...

*tar av hatten*
Väskrespekt tilldelas härmed! :-) Mycket snygg modell och du har även gjort en smart lösning på remmen.
Och klart underbara färger.

Linda sa...

mycket snygg väska! bra form och härlig färg :-) jättesnyggt med bruna kortsidorna

á Yeliqa sa...

Vilken härlig väska du har sytt. Smart lösning med remmen och färgerna gör en så glad

Lucia sa...

Jättesnygg väska, jag älskar väskor i alla former, härligt med dragkedja, det brukar jag aldrig orka sy in.

Hevelin sa...

Jag är suuuuperkräsen när det kommer till väskor och andra accessoarer... Men den där väskan blev jag helkär i! Ska låta mig inspireras av den och se om det kan bli nåt vettigt av det hela. Ska bara lära mig HUR man syr en riktig väska först. =)