15.4.09

Ett ufo....eller?
En fråga jag länge funderat över är när något blir ett ufo. Om man syr en bit på något och det inte blir färdigt och hamnar i en hög och prioriteras bort är väl saken klar men när man gör som jag då? Planerar ett projekt, inhandlar material till det och sen inte får det gjort. Är det då ett ufo?

Jag betraktar iallafall det här som ett ufo eftersom jag i 4 års tid planerat att sy nån fungerande tygblöja. För dryga 2 år sen köpte jag material, dvs. PUL och fuskmocka (även kardborreband av grövre dimension och lastin till resårer) från Babyheaven för att verkligen kunna fullfölja projektet. Vad hände? Jo, i princip ingenting. Och nu är nästa bebis på väg.

Igår fick jag hem 4 stycken underbara små tygblöjor, köpta begagnade, av märket Blueberry och med nyfunnen inspriration och numera 1 barn i skolan och 2 på dagis så fanns det ju pysseltid och vilja så jag fixade snabbt ihop ett mönster och satte mig äntligen att sy en egen blöja.

Lite pyssel var det. Framför allt var det svårt att få overlocken att ge mig en vettig trådspänning och så tog det ett tag innan jag kom fram till vilket håll som var bäst att lägga PULen på i maskinen men sen så gick det över förväntan. Förbättringspotential både på rationaliteten i sömnaden och snyggheten på sömnaden finns så det kommer att bli fler. Dock har jag ju ännu ingen möjlighet att prova funktionaliteten så jag syr nog inte förrän det är gjort. Men om nån vecka så.......

Mönster: egenritat efter Blueberry-blöjor som dock är knappade och sidknäppta
Material: PUL, fuskmocka och kardborreband från Babyheaven, lastinen hittade jag inte så det blev vanlig resår från mina gömmor
Härligt: att det gick så smidigt ändå
Tokigt: att lastinen är försvunnen, att jag får vänta på att kunna prova den live, att dottern lyckades slita ur namnetiketten ur en av sömmarna bara efter nån minut och....att begäret efter en knapp-press åter väckts....3 kommentarer:

Hello sa...

1) Ja, det är ett UFO även innan själva sömnaden påbörjats om materialet införskaffats särskilt för ett projekt ;)
2) Vad fin den blev!
3) Lycka till med förlossning och annat!

Stjärnöga sa...

Hej!
Rolig fundering. Jag har ett helt gäng med UFOn här hemma.
En annan fråga. Såg att du hade visat någon hur man syr täcksöm med vanlig overlock. Är så nyfiken. Berätta för mig med!!
Mvh Ann-Sofie annsofiesund@hotmail.com

Jenny sa...

Hej! Vad roligt att du syr tygblöjor! Det är så roligt att se hur andra gör. Du verkar jätteduktig. Själv är jag en glad entusiast som nästan bara syr tygblöjor ...

Lycka till nu med nya bebisen. Vad spännande.

Hälsningar från Jenny