11.5.08

Jo, jag har faktiskt sytt

Jag hittade receptet på solhatten i senaste AOH och nu kände jag att jag bara måste testa. Allt gick bra trots en liten tjej som gärna ville sitta på tyget samtidigt som jag klippte till.

Tygvalet föll på samma som hon har hätta i, dvs. ett gammalt påslakan med en vit och en brun sida.

Sen satte jag mig för att sy. Tur nog valde jag att testsy i en lös bit tyg först eftersom jag trots allt trätt om lite grann iom att nålarna behövde bytas (från jerseynålar). Inget såg bra ut. Ändrade trådspänningen. Lite i taget. Testade ändra på en tråd i taget. Inte bättre. Det är då jag inser att jag trätt nålarna med fel tråd sas. Höger tråd satt i vänster nål och vice versa. Inte konstigt att det var svårt att få trådspänningen rätt.

Nu borde jag kanske ha insett något men istället fortsätter jag.

Det går ganska bra till att börja med. Väljer att sy ihop fodret (eller det jag tror mest kommer vara foder - hatten skall ju bli vändbar) först för att 'träna'. Det går bra. Sen tar jag den andra delen och när jag syr fast toppen på siddelen börjar jag undra. Det är för lite topp och för mycket sida.....*slår mig i pannan* Jag har sytt fast toppen i den kant som skall sitta fast i brättet! Bara att sprätta.

Sen tycker jag det går hyfsat bra igen att sy resten. TYCKER. För när jag ser resultatet inser jag att det nog inte gick så bra. Snedare och fulare hatt har sällan skådats. Men den verkar passa......Och kanske är det sista misstaget jag upptäcker lika bra. Jag har glömt den lilla namnlappen.

Bild? Näe.....inte förrän jag har förlikat mig med att den ser ut som den gör.

Inga kommentarer: